Vaste formaten Facebook

Probeer onze demo!

1. Klik op de foto en tekst om deze aan te passen. 2. Ben je klaar? Download dan je foto. 3. Maak je eigen template met PlaceShuttle!

NEW

HET IS WEER WINTERSALE!

40% KORTING OP BLAZERS

Facebook formaten en afmetingen 2019 voor omslagfoto, posts, foto's, enz.

Met PlaceShuttle ontwikkel je eenvoudig afbeeldingen voor Facebook. We hebben verschillende standaardformaten voor alle formaten op Facebook. Wil je een omslagfoto toevoegen aan je bedrijfspagina, persoonlijke profiel, evenement of groepspagina? Net als ‘Leuke recepten’ en ‘Lekker en simpel’ doe je dit gemakkelijk door één of meerdere foto’s toe te voegen aan de header template. Zo geef je direct extra sfeer aan jouw pagina. Ben of ga je aan de slag met Facebookmarketing? Ook dat kan met PlaceShuttle: stel eenvoudig de afbeeldingen voor je Facebook advertenties samen, zodat je extra opvalt. Staat je gewenste afbeelding formaat er niet tussen? Dan kun je uiteraard ook je eigen formaat instellen.

PlaceShuttle - Logo Facebook

Facebook
Share image

De afmeting van de Facebook Share image is minimaal 300 x 300 pixels. Gebruik je een afbeeldingen die kleiner is dan dit gegeven, dan zal de afbeelding worden uitgestrekt tot passend formaat. Uiteraard geldt dit ook voor grotere afbeeldingen, deze worden verkleind tot de juiste afmeting. De hoogte is geen vast gegeven. Wil je liever een staande afbeelding maken? Dat kan! De afbeelding zal automatisch in verhouding blijven bij het schalen.

  • Gebruik het voor leuke acties en aanbiedingen
  • Elke Facebook post dezelfde corporate uitstraling

Facebook
Profile photo

Het formaat van de Facebook Profile photo is minimaal 180 x 180 pixels. Gebruik je een afbeeldingen die groter is dan dit gegeven, dan zal de afbeelding worden verkleind tot een passend formaat. We raden aan de afbeelding eventueel 360 x 360 pixels te maken, dan ben je altijd scherp in beeld (ook op een retina scherm). Gebruik een vierkante foto of een vierkante variant van je logo en het ziet er altijd strak uit!

  • Je volledige foto goed in beeld
  • Altijd een scherpe foto op je Facebook profielpagina

Facebook
Profile cover photo

De afmeting van de Facebook Profile cover photo is minimaal 851 x 312 pixels. Bij het gebruik van een grotere afbeelding zal deze worden verkleind tot een passend formaat. Als je de afbeelding twee keer zo groot maakt (1702 x 624 pixels) is deze ook scherp en goed zichtbaar op een retina scherm. Maak je Facebook profiel onderscheidend met een creatieve Profile cover photo, eentje die niemand heeft. Vooral op Pinterest en Google staan leuke voorbeelden!

  • Maakt je Facebook profielpagina onderscheidend
  • Altijd een scherpe header op je Facebook profielpagina

Facebook
Page cover photo

Het formaat van de Facebook Page cover photo is minimaal 851 x 312 pixels. Gebruik je een afbeeldingen die groter is dan dit gegeven, dan zal de afbeelding worden verkleind tot een passend formaat. Wil je ook scherp zichtbaar zijn op een retina scherm, dan raden we aan de afbeelding eventueel 1640 x 624 pixels te maken. De Page cover photo is het visitekaartje van je Facebook pagina, maak er dan ook een creatief hoogstandje van. Of gebruik het om acties te promoten. Iedere keer dat je de Page cover photo aanpast zullen je ‘likers’ weer een melding krijgen, ook wel gratis reclame;-)

  • Je corporate uitstraling herkenbaar in beeld
  • Ruimte voor leuke acties en aanbiedingen

Andere vaste formaten

PlaceShuttle is makkelijk, leuk en effectief

step1

Ontwikkel je eigen template

Kies het gewenste formaat waarvoor je de afbeelding wilt gebruiken. Met enkele stappen heb je een complete template ontwikkeld, die je kunt hergebruiken. Uiteraard kun je meerdere templates ontwikkelen voor verschillende doeleinden.

step2

Vul je eigen template in naar wens

Selecteer je template en vul deze met jouw teksten en gewenste afbeeldingen. Binnen een minuut heb je jouw afbeelding gegenereerd en is hij klaar voor gebruik. Je template vullen kan op ieder moment, op iedere locatie. Zo bespaar je extra tijd.

step3

Plaats je afbeelding succesvol online

Is je afbeelding compleet? Met enkele klikken op de knop deel je hem op je gewenste social media kanalen, zodat hij zichtbaar is voor de hele wereld. Uiteraard kun je je afbeelding ook gebruiken voor bijvoorbeeld je website, nieuwsbrief of bureaublad. The sky is the limit.