Vaste formaten Instagram

Probeer onze demo!

1. Klik op de foto en tekst om deze aan te passen. 2. Ben je klaar? Download dan je foto. 3. Maak je eigen template met PlaceShuttle!

NEW

HET IS WEER WINTERSALE!

40% KORTING OP BLAZERS

Instagram formaten en afmetingen 2019 voor afbeeldingen, profielfoto, post, enz.

PlaceShuttle helpt jou bij het creëren van de perfecte Instagram foto’s. Voor zowel vierkante als horizontale en verticale foto’s hebben we standaard formaten die je zelf eenvoudig invult met jouw afbeelding(en). Natuurlijk kun je ook teksten, vormen en frames toevoegen, voor het complete plaatje. Zo creëer je net als de populaire Instagram accounts @Halfbakedharvest en @TravelAwesome de meest fantastische plaatjes. Ben je op zoek naar een ander formaat voor je afbeelding? Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om je eigen formaat in te stellen.

PlaceShuttle - Logo Instagram

Instagram
Profile photo

Het formaat van je Instagram Profile photo is minimaal 150 x 150 pixels. Gebruik je een afbeeldingen die groter is dan dit gegeven, dan zal de afbeelding worden verkleind tot een passend formaat. We raden aan de afbeelding eventueel 300 x 300 pixels te maken, dan ben je altijd scherp in beeld (ook op een retina scherm). Gebruik een vierkante foto of een vierkante variant van je logo en het ziet er altijd strak uit!

  • Je volledige foto goed in beeld
  • Altijd een scherpe foto op je Instagram profiel

Instagram
Square photo

De afmeting van een Instagram Square photo is minimaal 1080 x 1080 pixels. Gebruik je een afbeeldingen die kleiner is dan dit gegeven, dan zal de afbeelding worden uitgestrekt tot passend formaat. Uiteraard geldt dit ook voor grotere afbeeldingen, deze worden verkleind tot de juiste afmeting. De hoogte is geen vast gegeven. Wil je liever een staande afbeelding maken? Dat kan! De afbeelding zal dan wel worden getoond als Vertical photo.

  • Je volledige Instagram post goed in beeld
  • Altijd een scherpe foto op je Instagram profiel

Instagram
Vertical photo

Het formaat van een Instagram Vertical photo is minimaal 1080 x 1350 pixels. Gebruik je een afbeeldingen die kleiner is dan dit gegeven, dan zal de afbeelding worden uitgestrekt tot passend formaat. Uiteraard geldt dit ook voor grotere afbeeldingen, deze worden verkleind tot de juiste afmeting. Wil je liever een vierkante afbeelding maken? Dat kan! De afbeelding zal dan wel worden getoond als Square photo.

  • Je volledige Instagram post goed in beeld
  • Altijd een scherpe foto op je Instagram profiel

Instagram
Horizontal photo

Het formaat van een Instagram Horizontal photo is minimaal 1350 x 1080 pixels. Inderdaad het omgekeerde van een Vertical photo. Gebruik je een afbeeldingen die kleiner is dan dit gegeven, dan zal de afbeelding worden verbreed tot passend formaat. Uiteraard geldt dit ook voor grotere afbeeldingen, deze worden verkleind tot de juiste afmeting. Wil je liever een vierkante afbeelding maken? Dat kan! De afbeelding zal dan wel worden getoond als Square photo.

  • Je volledige Instagram post goed in beeld
  • Altijd een scherpe foto op je Instagram profiel

Andere vaste formaten

PlaceShuttle is makkelijk, leuk en effectief

step1

Ontwikkel je eigen template

Kies het gewenste formaat waarvoor je de afbeelding wilt gebruiken. Met enkele stappen heb je een complete template ontwikkeld, die je kunt hergebruiken. Uiteraard kun je meerdere templates ontwikkelen voor verschillende doeleinden.

step2

Vul je eigen template in naar wens

Selecteer je template en vul deze met jouw teksten en gewenste afbeeldingen. Binnen een minuut heb je jouw afbeelding gegenereerd en is hij klaar voor gebruik. Je template vullen kan op ieder moment, op iedere locatie. Zo bespaar je extra tijd.

step3

Plaats je afbeelding succesvol online

Is je afbeelding compleet? Met enkele klikken op de knop deel je hem op je gewenste social media kanalen, zodat hij zichtbaar is voor de hele wereld. Uiteraard kun je je afbeelding ook gebruiken voor bijvoorbeeld je website, nieuwsbrief of bureaublad. The sky is the limit.